Iron Gate Art Open

18493848_10213723271535456_1916301276_oDonjomilanovčani imaju tu ludu sreću da žive u jednom od najlepših predela Srbije, ako ne i Evrope. Okruženi netaknutnom prirodom na obali jedne od najvećih evropskih reka, naši sugrađani uživaju u specifičnoj klimi, dunavskim specijalitetima i spektakularnim zalascima sunca u Đerdapskoj klisuri. Shvativši da bi naš mali grad ruža bio savršena muza umetnicima najrazličitih interesovanja, odlučili smo da ih pozovemo da uživaju sa nama i puste svojoj mašti na volju.

Zato vas, dragi umetnici, Inicijativa mladih „Hoću! Mogu!“ sa zadovoljstvom poziva da učestvujete na prvom međunarodnom festivalu kratkog filma „Iron Gate Art Open“ koji će se održati u Donjem Milanovcu od 7. do 9. jula 2017. godine. Voleli bismo da zajedno sa nama uživate u gotovo primorskoj atmosferi toplih julskih noći na Dunavu i dobrim kratkim filmovima, forumima i radionicama. Nadamo se da ćemo uspeti da zagolicamo Vašu maštu i podstaknemo vašu kreativnost foto turom kroz najveći, a mnogi bi rekli i najlepši Nacionalni park u Srbiji, Nacionalni park Đerdap i priredimo fantastičnu virtuelnu izložbu fotografija na društvenim mrežavam. Upriličili smo i revijalni filmski program zajedno sa partnerskom organizacijom iz Rumunije „Mod of Life“ kroz koji ćemo pokušati da sagledamo potapanje varošica na obe obale Dunava prilikom izgradnje HE „Đerdap“ sedamdesetih godina prošlog veka, i još poneko iznenađenje.

Sve pojedinosti o propozicijama i uslovima festivala možete pročitati u pravilniku festivala.

Iron Gate Art Open” nije namenjen samo režiserima, već svim ljubiteljima filma i fotografije. Ako volite filmove, ali niste vični snimanju, ili ne želite da učestvujete u nadmetanju, dođite da na obali Dunava pod zvezdama zajedno gledamo u najboljim ostvarenjima. Sigurni smo da se nećete pokajati.

 

Selekcija prvog festivala kratkog filma “Iron Gate Art Open”

1. Nikog nema / Nobody here
režija: Jelena Gavrliović
2. Svetski rekorderi / Backwards
Režija: Nikola Zdravković
3. Flafi / Fluffy
režija: Milica Lee Filipovski
4. Koga boli / Who gives
režija: Lenka Jovanovic
5. Provalnik– Ljubavnik / Burglar-Lover
Režija: Dušan Popović
6. Ferris Wheel
Režija: Duško Stanivuk
7. Fajront / Last call
režija: Milena Grujić
8. Život po Moskriju / Life after Moskri
režija: Goran Nikolić
9. Put zaKujumbu / To Kuyumba
Režija: Miroslav Savić
10. Chris / Kris
Režija: Raško Miljković

POSTUPAK PRIJAVLJIVANJA FILMOVA

Rok za slanje filmova je 25. jun 2017. godine.

Broj filmova koji se prijavljuje na Festival nije ograničen.

Ukoliko se prijavljuje više filmova, za svaki film je potrebno popuniti posebnu prijavnicu.

Filmovi sa dijalogom ili naracijom koja nije na engleskom jeziku moraju imati titl na engleskom jeziku i dijalog listu.

Prijavljeni filmovi ne mogu se povući sa Festivala.

Filmovi mogu biti prikazani i na poziv Organizatora.

Uz prijavu potrebno je priložiti i dodatne materijale: fotografiju reditelja (rezolucija min. 300 dpi), najmanje dve fotografije iz filma (rezolucija min. 300 dpi), dijalog listu na engleskom jeziku, sinopsis filma.

Primerak filma koji se šalje za selekciju mora biti konačna verzija filma.

Film je potrebno dostaviti u nekom od digitalnih formata: HD, .mp4, preko online fajl transfera fajlova (www.wetransfer.com) na elektronsku poštu Festivala irongateartopen@gmail.com ili u DVD formatu, putem pošte na adresu Organizatora uz obaveznu naznaku: NEMA KOMERCIJALNU VREDNOST, ISKLJUČIVO ZA KULTURNE POTREBE . Uz svaki film se šalje popunjena prijava koju možete preuzeti sa sajta Incijative mladih “Hoću! Mogu!” www.hocumogu.co.rs

Ako se prijavljuje više filmova, potrebno je da svaki film bude na posebnom disku ili kao poseban dokument (fajl) i da uz svaki ide posebno popunjena prijava.

Adresa Festivala je:

Inicijativa mladih “Hoću! Mogu!” Donji Milanovac (Iron Gate Art Open)

Kralja Petra I, bb

19220 Donji Milanovac, Republika Srbija

OBAVEZNA NAZNAKA:

NEMA KOMERCIJALNU VREDNOST, ISKLJUČIVO ZA KULTURNE POTREBE.

 

Sve troškove prijavljivanja i slanja Prijave, ostalih materijala i primeraka filmova za selekciju snosi pošiljalac.

Organizator neće plaćati troškove preuzimanja Prijave, ostalih materijala i primeraka filmova poslatih za selekciju pouzećem.

Prijava i ostali materijali ostaju u arhivi Festivala.

Organizator ne vraća selekcijiski primerak filma već će ga uvrstiti Festivalsku videoteku.

Organizator će se koristiti filmovima isključivo u nekomercijalne i edukacijske svrhe.

Stručni žiri će napraviti selekciju filmova koji će biti prikazani na festivalu u takmičarskom delu. Organizator ima pravo da ne prihvati kopiju lošeg tehničkog kvaliteta.