Međunarodni festival kratkog filma “Iron Gate Art Open”

Nedelja, 25. jun, poslednji je dan za prijavu filmova za učešće na prvom Međunarodnom festivalu kratkog filma “Iron Gate Art Open” koji uz partnerstvo organizacije “Mod of Life” iz Rumunije i pokroviteljstvo Opštine Majdanpek, organizuje Inicijativa mladih “Hoću! Mogu!” iz Donjeg Milanovca.

Do sada je na obajvljeni konkurs pristiglo više od 40 kratkih filmova, a stručni žiri koji čine ljudi sa FDU iz Beograda, odabraće one koji će biti prikazani u takmičarskoj selekciji. “Iron Gate Art Open” odvijaće se od 7. do 9. Jula i tokom dve festivalske večeri ljubitelji filma biće u prilici da osim takmičarskog programa, pogledaju i revijalni program čija je ovogodišnja tema izgradnja HE “Đerdap1” i izmeštanje naselja i na srpskoj i na rumunskoj obali Dunava. Partneri iz Rumunije iz organizacije “Mod of Life” pobrinuće se da se čuje i njihova strana priče kroz dokumentarne filmove koji do sada nisu prikazivani kod nas, navode u IM “Hoću! Mogu!”.

 Festivalski program čine i neformalni forumi i tribine, foto-tura kroz Nacionalni park Đerdap i opštinu Majdanpek i virtualna izložba snimljenih fotografija na društvenim mrežama Facebook i Instagram. Filmovi će biti prikazani na pozornici pod vedrim nebom, a svi programi su besplatni.
Izvor: Danas.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *